Kjøp mobil og mobilabonnement hver for seg

Mobilregning

Det er mye å spare på å velge riktig mobilabonnement. Som hovedregel lønner det seg også å kjøpe mobil og mobilabonnement hver for seg.

Unngå subsidiert mobil

Det er ofte mulig å få en mobiltelefon til sterkt reduserte priser ved å velge mobilabonnementer med ugunstige priser for tale, SMS og data. En slik avtale lønner seg sjeldent. Det kan være fristende å velge en lav startpris til for eksempel kr. 1, men prisen totalt blir ofte høyere enn om du hadde kjøpt mobilen til full pris og valgt et billigere mobilabonnement.

Hvis du har kjøpt en subsidiert mobiltelefon, har du som privatkunde vanligvis tolv måneders bindingstid på abonnementet. Etter dette står du fritt til å velge et billigere mobilabonnement.

Det hender også at en operatør tilbyr deg rabatt på noen hundre kroner mot nye tolv måneder med bindingstid på mobilabonnementet ditt. Dette kan virke fristende, men det betyr nok egentlig at du betaler alt for mye for din mobilbruk i måneden, og at operatøren dermed kan betale noe tilbake for å få deg til å fortsette med denne for deg ugunstige avtalen.

Les mer her: Forbrukertips mobil, Spar penger på mobiltelefoni
Publisert: Onsdag, 3. oktober, 2012

Emneord: ,
Bruker du mobilen aktivt mens du kjører bil?

View Results

Loading ... Loading ...

Twitter oppdateringer mobil_forbruker

Posting tweet...