5 tips mot mobilavhengighet

Unngå dyr mobilbruk i utlandet

avhengig av mobil?

Er du som mange andre mennesker litt for knyttet til din mobiltelefon? Er det helt greit å ta telefonen når den ringer uavhengig av hvem du er med eller hva du gjør? Dukker det Twitter eller Facebook varsler opp hvert tredje sekund? Er det virkelig noe galt med multitasking eller å ta en telefonsamtale under middagen, eller sjekke e-post mens du er i et møte? De fleste av oss bør ta en runde med oss selv på hvordan vi bruker vår smartphone. Her er 5 tips som kan hjelpe deg i gang.

1. Slå av ringetonen fra tid til annen.

Så skummelt som det enn kan høres, er det bare noen ganger du absolutt ikke bør bli avbrutt. Reserver blokker av tid til å vie din fulle oppmerksomhet til ting du trenger å få gjort; barna dine, din kone, bilkjøring! Slå av ringetonen i ferier og ved andre familiebegivenheter, slik at du virkelig kan engasjere deg og nyte opplevelsen der og da.

2. Slå av varsellys.

Innse at det ikke er krise bare fordi du ikke umiddelbart vet når en e-post eller tekstmelding kommer. Dette kan det ta litt tid å bli vant til, men det er virkelig befriende og lar deg bestemme den beste tiden til å lese e-post og tekster i stedet for alltid å sjekke telefonen hver gang du legger merke til at den lyser opp.

3. Bruk telefonen din, ikke la den bruke deg.

Det er flott at du kan gjøre omtrent alt på mobiltelefonen din, men når du plukker den opp for å bruke den, bestem deg for hva du skal gjøre og hold deg til det. Ikke begynn å surfe rundt når det var e-posten du skulle sjekke.

4. Filtrer samtaler og e-post.

Prioriter å gi oppmerksomhet til hvem du er med eller hva du gjør nå. Ta en titt på hvem som prøver å kontakte deg og avgjør om du virkelig trenger å svare med en gang. Ingen vet egentlig om du er tilgjengelig, slik at du kan velge å ikke svare på mobiltelefonen hvis det ikke er virkelig nødvendig.

5. Reserve blokker av tid til å sjekke meldinger og svare.

Ta tid til å kontrollere og returnere alle meldingene. Kanskje du har en blokk av gangen du tar hver morgen, ettermiddag og kveld. På denne måten akkumuleres ikke meldinger og du kan være ganske trygg på at du ikke kommer til å gå glipp av noe virkelig tidssensitivt fordi du skal sjekke meldingene dine regelmessig. Nøkkelen er å ikke konsekvent og kontinuerlig sjekke meldinger i løpet av dagen.

Les mer her: Forbrukertips mobil, Mobiltelefoner
Publisert: Lørdag, 2. november, 2013

Emneord: , ,
Bruker du mobilen aktivt mens du kjører bil?

View Results

Loading ... Loading ...

Twitter oppdateringer mobil_forbruker

Posting tweet...